ZONNEPANElen reiniging DOOR ROBOT

Zonnepanelen reiniging door Robot

Service Organisatie van Eck investeert in een speciale reinigingsrobot voor zonnepanelen- en fotovoltaïsche systemen: Want grote schone zonnesystemen leveren gewoon meer! 

 

Zonne- en fotovoltaïsche systemen staan voor een schone energieproductie. De voorwaarde voor optimale kosteneffectiviteit en het bereiken van de rekenlevensduur van de systemen is echter dat de zonnepaneeloppervlakken schoon zijn. Constante vervuiling veroorzaakt door omgevingsinvloeden, stof, stuifmeel, mos, etc. verminderen de opbrengst.

 

Voor de landbouw en veeteelt bieden ammoniakdampen ook een nog hoger niveau van vervuiling (het opbrengstverlies kan 20-30% zijn voor extreme vervuiling). Zelfs lokale vervuiling van individuele cellen door vogeluitwerpselen, mossen en korstmossen, enz. kan – vanwege de serieschakeling – de efficiëntie van het hele systeem verminderen, omdat de zwakste module de algehele prestaties bepaalt. Maar niet alleen het financiële verlies is een probleem: Vuil kan de coating en afdichtingen aantasten. Binnentredend water kan het systeem beschadigen. Ze worden vatbaar voor storing en reparaties.

 

Zonnepaneeloppervlakken reinigen is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Het reinigen van zonne- en fotovoltaïsche oppervlakken heeft tot dusverre veel exploitanten van installaties grote moeilijkheden opgeleverd. De nieuwe reinigingsrobot van Service Organisatie van Eck maakt eenvoudige, snelle en vooral economische reiniging mogelijk. Door de hoge mechanische prestaties is een optimaal reinigingsresultaat met gering waterverbruik bereikt.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen?

neem dan contact met ons op: 0316-372185

SERVICE ORGANISATIE VAN ECK

Adres

Nobelstraat 8A

6902 PH Zevenaar

Copyright © 2018 Service Organisatie van Eck - Design & Development by FIXMIJNDEVICE