top of page

wtw unit

Een WTW Unit ook wel warmte-terugwin-unit genoemd zorgt voor afvoer van vervuilde lucht en in tegenstelling tot een Mechanisch ventilatiesysteem zorgt een WTW (Warmte-terugwin-unit) ook voor  toevoer van frisse lucht.

Wij raden u aan om iedere 3 jaar groot onderhoud te laten uitvoeren om een perfecte werking voor uw WTW unit te garanderen. Daarnaast adviseren wij u om de filters die in de WTW unit zitten elkaar jaar te vervangen of in ieder geval schoon te maken. Het vervangen van de filters of het reinigen kunt u ook zelf doen. Wij geven u hier graag gratis advies over. Neem gerust contact met ons op. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht om filters voor uw WTW unit te bestellen.

Bij Service Organisatie van Eck maken wij gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang door de kanalen worden gebracht. Onze roterende borstels zorgen er voor dat al het vuil en troep in de kanalen los-geborsteld wordt. Voor het afvoeren van het vuil en troep gebruiken wij een krachtige afzuigmotor. Deze afzuigmotor wordt direct bevestigd op uw huidige ventilatie box waardoor hij direct al het vuil en troep opvangt en de kanalen weer helemaal schoon zijn. Nadat wij de kanalen gereinigd hebben zorgen we ervoor dat ook uw ventilatie box + motor gereinigd wordt. Zodat u weer kunt genieten van een ventilatie systeem dat weer optimaal functioneert.

 • Ervaren monteurs

 • Geen lange wachttijden, plan online uw eigen afspraak in!

 • Reinigen al mogelijk vanaf €80,00

 • Door heel Nederland

 

Uw WTW-unit raakt na verloop van tijd vol met opgehoopt vuil (stof) en vocht wat direct een aantal dingen met zich meebrengt die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

Het ventilatiesysteem gaat steeds slechter functioneren

Doordat de luchtstroom van het systeem belemmerd wordt door vuil en troep. Daarnaast neemt de effectiviteit van het systeem zeer snel af. De lucht die bijvoorbeeld afgezogen wordt in de badkamer zuigt minder krachtig dan dat hij normaal zou moeten doen. Wat resulteert in bijvoorbeeld schimmels op de badkamer.

Gezondheidsklachten

Bij een ventilatiesysteem dat verstopt zit krijgen bacteriën en schimmels meer de kans om zich te ontwikkelen. Waardoor er meer vuil en vocht in de lucht blijft hangen. Daardoor kan het op de duur resulteren op gezondheidsklachten en dit is natuurlijk zeer ongezond.

Verhoogde energiekosten

Doordat de luchtvochtigheid in de woning toeneemt is de temperatuur 

in de woning moeilijker te beheren. Dit betekent dat de verwarming harder moet werken om de gewenste temperatuur vast te houden. Daarnaast gaat de WTW ventilatie box ook harder werken om er alsnog voor te zorgen dat hij zo goed mogelijk functioneert, waardoor deze dan weer meer elektriciteit verbruikt.

Service organisatie van Eck levert zijn diensten ook aan diverse installatiebedrijven zoals...

Wat is een WTW Unit?

WTW unit laten reinigen

Op tijd laten reinigen van uw WTW Unit

pf-hr_HRC-EcoMax-44-e1550232537207 (1).j
Luchtkanaal reinigen met borstel

Waarom kiezen voor so-vaneck.nl

Reinigingsmethode

Kenmerken wanneer een reiniging van mijn WTW installatie dringend nodig is:

 • Als uw WTW installatie langer dan 3 jaar of nooit gereinigd is

 • Wanneer uw ventilatie meer lawaai maakt dan normaal

 • Als de luchtvochtigheid in uw woning te hoog of te laag is

 • Wanneer de ramen van de woning vaak beslagen zijn

 • Als de afzuigdoppen (ventielen) rondom donkere kringen vertonen

 • Bij zichtbare schimmel in uw badkamer of toilet

 • Als u last heeft van allergische reacties of een droge keel / hoesten

54279091_1198330360377428_84992274425089

ORCON HRC ECOMAX
Balansventilatie met WTW

Wij werken ook voor:

Pola installatietechniek
Stöcker centrale verwarming
7-Air (Zeven-Air)
WKZ

Uw oude WTW Unit vervangen of heeft u vragen?

neem dan contact met ons op: 0316-372185

Wij bespreken graag de mogelijkheden

bottom of page